Monday, December 28, 2015

Rawat miss jerr....grrrrr


Assalamualaikum..
Uhuk3x...byk sawang kene bersihkan

Sebenarnye nak update untuk ingatan sendiri di lain kali..

Muka iolls bermasalah dgn miss jerr dan pori2 besar n kusam...dah agak lama kot..Setahun lebih gitu..
so iolls seboklah mencari skincare yg boleh pulihkan kulit iolls...
Nan ado ye..semua x  berkesan sgt, macam biasa2 je..xtau la apsal...bile time p****d lagi la byk miss jerr keluar

So bila balik kampung...semua org duk tanye apsal muka tu....tension dowh....

Pastu abah cakap cuba makan habbatussauda..(banyak kali dah dia cakap...tapi biasa la degilkan..)

So iolss pun dukla menggoogle pasal habbatussauda, jumpa satu blog tu dia citer dia campur minyak habbatussauda tu ngan scrub, then scrub mukenye..berkesan katanye

Masa tu masih kat kat kampung lagi, kira besok tu nak balik ke rumahlah, so decide nak cuba...malam tu iolls makan secubit habbatusauda...then iolls amik minyak habbatussauda (minyak ni yg umi buat sendiri) campur ngan cleanser, xbyk letak dlm beberapabtitik, iolls ada berus pencuci muka..so iolls guna berus pencuci muka tu utk cuci aka sental muka dlm 5-10 minit gitu..pastu cuci la ngan air bersih2x.. Keringkan muka dan sapu minyak habbatusauda kat muka terutama kat kawasan miss jerr..ye
Then masuk tidur....

Bangun pagi esok, eh3x miss jerr dah kecut..yeay..tapi belum sembuh la...en hubby pun kata nampak ketara pengecutan miss jerr..pagi tu pun cuci muka dengan pencuci muka+minyak habbatussauda tapi pori i tetap la besarnye..i fokus pada miss jerr dulu..

Masuk hari ni dah 4 hari...progressnye dah bertambah...miss jerr dah makin kurang..but masalah2 lain ada lagi..tapi iolls fokus pada miss jerr dulu
Oh ye iolls makan habbatussauda tu secubit sebelum makan pagi n sebelum tido ye..

Etceli abah suruh hancurkan habbatussauda tu ngan madu..but kat rumah iolls xde madu..so iolls makan habbatussauda je dulu..
Maybe nextweek iolls start makan habbatussauda ngan madu pulak..abah kata campurkan sesudu teh habbatussauda yg dah hancur ngan madu ye..

Tapikan iolls nak mengkabar ni, makan habbatussauda ni badan iolls rasa panas jek...tu sebab agaknye ada blog yg iolls baca kata makan dlm 7 biji je habbatussauda tu..

nota bawah kaki:hopefully boleh recover balik la muka iolls...cantik tu idokle, tapi biarlah muka iolls bersih n gebuss...now dah start diet seimbang..lebihkan sayuran dari karbohidrat n protein
*maaf penulisan bercampur aduk dgn ejaan tah apa2 ✌

Sunday, October 20, 2013

dah siap- akhirnya

alhamdulillah siap gak renovation umahku...tapi tukang x abes cat lagi...bile tah nak abeskan....
pagar pon tgh berhenti progres.sabau je la kan...

sekarang tgh nak cari dan isi ruang-ruang yg ada dalam rumah...kalau korang kate mesti dah lawa umah dah siapkan...silap besar la pasal..belum sempat kemas...baru kemas sikit-sikit...

tetiba nak komplen..
mahal ek pintu bilik air; material alumunium..ke korang ada tau tempat yang murah kat melaka ni? sebab gi cari hari tu, yg pintu lipat tu 300-400 ++ regenye....which is kiteorg rasa not worth it sebab dah tanye kawan2 derang punye dah rosak-ke anak derang ganas, xjugak rasanye- satu bilik air tu kiteorg beli pintu plastik yg tebal-rege 140, pintu plastik ni ada beberapa ketebalan ye...n rasenye berbaloi lagi la kot sebab boleh dapat 2-3 pintu alumunium kan...but satu lagi bilik air tu lom ada pintu hu3x..maybe en asben nak guna pintu plastik tu jugak kot...kenapa mahal sgt pintu alumunium nihhh...saya sebenarnya suke pintu alumunium yg sekeping tu tapi regenye lebih mahal dari pintu lipat..so takk mungkinla nak korbankan duit hanya semata-mata pintu tu jek....boleh barang lain lagikan....

dah nak full stop...

bye

Friday, May 3, 2013

citarasa arab dan barat si bujang...

Assalamualaikum............

Perihal anak bujang ambe aka baby tua berumur 8 tahun itew.....
si bujang ambe itew bukanlah mewarisi tekak mak pak n adik gadis die yang bercitarasakan melayu..... 
huh eksen tekak ko ye bujang....
Malam ni bawak dierang makan kat restoran arabb laa...try nasi mandi since nasi kabsa yang selalu kiteorg makan bile datang sini sudah abes.....sedeeyy....(melalut sudah)
Sebenarnya tak plan pun nak makan kat situ....tapi sebab tak tau nak makan ape..cik hubby kate nak ke sinun lah....n si bujang bukan main le lagi mendengo abahnye nak makan kat sinunnn...
Kiteorg order nasi tu saiz medium, untuk 2-3 orang makan since ayamnye halfkan...karang ayam tak abes..membazer plak..
Si bujang tu makan HomAiiii...berselera betul, menambah 3-4 kali......suka plak tgk si bujang makan...licin pinggan kooo....
Selalunye kalau makan makanan ruji kite tu, punye hazab nak abeskan......perut timur tengah ko ni nak + western....kui3...mane tidaknye nasi arab laju..burger pon same...spagetti lagi le....kalau nasi putih...hurm kelaut la jawabnye......
Anak gadis kecik ambe plak..tak kire asal nasi ade sudehhhh....kalau tak cair taik telinga dengar die mintak nasi.....tapi badannye dak le membesar setakat saiz selamat dari keding ajerr..hu3x

nota bawah kaki: Gambar nasi arab idakle kite ngamiknye...ingat nak makan je...dahle bukan tabiat ngamiik2 gambor ni...dah licin baru teringat