Monday, December 28, 2015

Rawat miss jerr....grrrrr


Assalamualaikum..
Uhuk3x...byk sawang kene bersihkan

Sebenarnye nak update untuk ingatan sendiri di lain kali..

Muka iolls bermasalah dgn miss jerr dan pori2 besar n kusam...dah agak lama kot..Setahun lebih gitu..
so iolls seboklah mencari skincare yg boleh pulihkan kulit iolls...
Nan ado ye..semua x  berkesan sgt, macam biasa2 je..xtau la apsal...bile time p****d lagi la byk miss jerr keluar

So bila balik kampung...semua org duk tanye apsal muka tu....tension dowh....

Pastu abah cakap cuba makan habbatussauda..(banyak kali dah dia cakap...tapi biasa la degilkan..)

So iolss pun dukla menggoogle pasal habbatussauda, jumpa satu blog tu dia citer dia campur minyak habbatussauda tu ngan scrub, then scrub mukenye..berkesan katanye

Masa tu masih kat kat kampung lagi, kira besok tu nak balik ke rumahlah, so decide nak cuba...malam tu iolls makan secubit habbatusauda...then iolls amik minyak habbatussauda (minyak ni yg umi buat sendiri) campur ngan cleanser, xbyk letak dlm beberapabtitik, iolls ada berus pencuci muka..so iolls guna berus pencuci muka tu utk cuci aka sental muka dlm 5-10 minit gitu..pastu cuci la ngan air bersih2x.. Keringkan muka dan sapu minyak habbatusauda kat muka terutama kat kawasan miss jerr..ye
Then masuk tidur....

Bangun pagi esok, eh3x miss jerr dah kecut..yeay..tapi belum sembuh la...en hubby pun kata nampak ketara pengecutan miss jerr..pagi tu pun cuci muka dengan pencuci muka+minyak habbatussauda tapi pori i tetap la besarnye..i fokus pada miss jerr dulu..

Masuk hari ni dah 4 hari...progressnye dah bertambah...miss jerr dah makin kurang..but masalah2 lain ada lagi..tapi iolls fokus pada miss jerr dulu
Oh ye iolls makan habbatussauda tu secubit sebelum makan pagi n sebelum tido ye..

Etceli abah suruh hancurkan habbatussauda tu ngan madu..but kat rumah iolls xde madu..so iolls makan habbatussauda je dulu..
Maybe nextweek iolls start makan habbatussauda ngan madu pulak..abah kata campurkan sesudu teh habbatussauda yg dah hancur ngan madu ye..

Tapikan iolls nak mengkabar ni, makan habbatussauda ni badan iolls rasa panas jek...tu sebab agaknye ada blog yg iolls baca kata makan dlm 7 biji je habbatussauda tu..

nota bawah kaki:hopefully boleh recover balik la muka iolls...cantik tu idokle, tapi biarlah muka iolls bersih n gebuss...now dah start diet seimbang..lebihkan sayuran dari karbohidrat n protein
*maaf penulisan bercampur aduk dgn ejaan tah apa2 ✌

1 comment:

  1. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    ReplyDelete